,,Cu siguranță nu ne vom opri aici. Sunt atât de mulți oameni care vor să dăruiască cărți. Mulți copii din mediul rural nu au șanse, dar, dacă în fiecare comunitate ar fi o celulă, oameni care să îi atragă pe copii din mediul lor clasic înspre o altă activitate, cum ar fi o bibliotecă, cu siguranță ar fi un mare câștig! Noi, dacă reușim să deschidem 15 biblioteci rurale în județ, ar fi o împlinire”, mai spune Florin.

Fiecare dintre acești oameni lasă o urmă în urma lor. Ei știu că au ajuns să fie considerați un imbold, un punct de pornire pentru celelalte comunități din Țara Făgărașului. Au înțeles că oamenii, acum, nu mai repară doar pereți, încep să repare și suflete… cu ajutorul cărților!

(Alina ROMAN)

,,Sunt profesor de religie în comuna Ungra, predau religie și în satul Ungra, și în satul Dăișoara. Am urmărit foarte atent activitatea lui Florin și mi-am dorit să mă implic și eu în devoltarea infrastructurii culturale din Șinca Nouă. Așa că m-am gândit să încep cu o bibliotecă rurală adevărată. Florin a acceptat propunerea mea, am început campania de colectare de cărți pentru biblioteca din Șinca Nouă. Impactul mediatic a fost foarte mare, nu ne-a așteptat la acest lucru. Am strâns, până acum, peste 4.000 de volume. Atât tinerii, cât și oamenii din sat, au fost atât de fericiți când au auzit că vom înființa o bibliotecă în Șinca Nouă. Foarte mulți au zis că mă vor ajuuta cu tot ce se poate. Autoritățile au fost foarte deschise și mă vor ajuta. Foarte lume din sat a zis că, pe lângă o bibliotecă, să înființăm și un muzeu. Împreună cu autoritățile de aici, vrem să facem un centru cultural adevărat. Biblioteca va fi în  Șinca Nouă, acum încercăm să găsim un spațiu potrivit pentru amenajarea spațiului. Mă bucur că povestea bibliotecilor rurale am adus-o și în Țara Făgărașului”, a spus Iulian Roman, profesorul de religie.

 

După ce am strâns mai mult de 6.000 de volume la Crihalma și Dacia, am observat că tot vin cărți, oamenii donează în continuare. Așa că, alături de profesorul de religie din Dăișoara, Iulian Roman, originar din Șinca Nouă, am zis să mai amenajăm și biblioteca nr. 5 din Șinca Nouă. El voia să deschidă o bibliotecă în Șinca Nouă, eu voiam să continui proiectul cu bibliotecile rurale. Am vorbit cu autoritățile de acolo să găsească un spațiu, au fost foarte deschise și, din câte am înțeles, își doresc să se facă această treabă și acolo. Paralel, am pornit și o altă campanie de strângere de cărți, am postat pe blogul meu și un interviu cu profesorul de religie. În doar câteva zile am început să primit multe cărți, eram sunat chiar și din Medgidia, poveștile noastre au ajuns în toată țara. Am ajuns la peste 100 de distribuiri cu interviul în doar 3 zile, iar într-o săptămână am depășit 2.000 de volume donate.

 

 

BIBLIOTECA ȘINCA NOUĂ

ASOCIATIA TRADITII LOCALE 

FLORIN BUCUTEA

FLORIN BUCUTEA

© 2020 Florin Bucutea. All Rights Reserved.

E-mail:               

bucuteaflorin@gmail.com

office@florinbucutea.ro

 

Facebook:         

Florin Bucutea

Daisoara - traditii locale 

Biblioteci Rurale

Colecția Muzeala Etnografica Daisoara

 

Insagram:        

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale 

 

Tik Tok:           

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale

Scrie-mi

Contact

Expediază
Expediază
Mesajul a fost expediat - Mersi!
Îndeplinește toate câmpurile necesare!