Astfel am funcționat

- 20 ianuarie 2021 - 5800 volume adunate la Dacia 


- mai 2021 - Primăria Jibert a achiziționat rafturile pentru viitoarea Biblioteca

- august 2021 - se va zugrăvi sala viitoarei Biblioteci Rurale din Dacia


- ianuarie 2023 - 

BIBLIOTECA RURALĂ

DACIA 

funcționează

Spunem STOP campaniei de colectare de cărți pentru #BIBLIOTECA #DACIA. Deocamdată avem peste 4500 de volume. Urmează ca prin și cu ajutorul Primăriei să primim rafturile și să amenajăm spațiul.În schimb, putem primi în continuare calculatoare pentru funcționarea în standarde de calitate.Atât eu, cât și în numele Iuliei și a mamei sale Maria Polexa, vă mulțumesc pentru tot sprijinul și toate donațiile de carte, care din acest an vor aduce un mare plus comunității din Dacia, elevilor și copiiilor dornici să crească și să își îmbogățească cunoștințele.Mă înclin !!#satul #romanesc #are #nevoie #de #educatie #si #cultură 

Pentru că mereu voi susține oamenii care vor să se implice volunatar în creșterea comunității.
 
Revenim la voi cu gânduri productive, pe voi vă scăpăm de cărțile deja citite și vă facem loc în biblioteci pentru cele noi care asteapta să fie răsfoite, iar noi construim Biblioteci pentru elevii din mediul rural.
Educația este cea mai bună provizie pe care o poți face pentru bătrânețe. Astfel, ne propunem să sădim în mintea tinerilor importanța formării pentru un viitor demn și strălucit.
 
După exemplul bibliotecii din Jibert și implicarea domnului preot Iulian Vincențiu Ungureanu, am realizat ca acest proiect a prins rădăcini și se poate dezvolta de la sine prin astfel de oameni. Am prins curaj și de acastă dată am ales să fac un parteneriat cu oameni care cred că educația trebuie să primeze. Așadar, alături de doamna profesor învățător Polexa Maria și fiica ei, buna mea prietenă Polexa Iulia, ne dorim să punem pe picioare #BIBLIOTECA #RURALĂ numărul 4.
Din dorința de a dezvolta locul natal, Iulia Polexa, susținătoare a educației și mama acesteia care profesează cu drag de 18 ani, au luat decizia de a-și dedica timpul liber pentru comunitatea din care fac parte și împreuna, să punem bazele unei Biblioteci publice în satul Dacia. Avem o viziune updatată timpurilor în care trăim, ne dorim un spațiu modern si călduros pentru elev,i în care să se poată desfășura activități non-formale, care să ii atragă spre lectură și de ce nu, activități cultural-educaționale.
Acțiunea #BIBLIOTECII #RURALE a stârnit interesul și compasiunea multora dintre dumneavoastră, astfel reușind să ridicăm de la zero Biblioteca Sătească Dăișoara în 2019 și Biblioteca Comunală Jibert în 2020.
Ne îndreptăm acum atenția spre satul Dacia și dăm drumul campaniei pentru strângerea de cărți. Orice donație este binevenită, "mână de la mână, lăsăm urme în urma noastră".
 
Prin prisma faptului că implicarea oamenilor este nemăsurată, am ales să ne implicăm pentru dezvoltarea a #două #biblioteci #rurale în paralel, biblioteca din satul Dacia și cea din satul Crihalma. Deși biblioteca de la Crihalma este în proces de formare, am încredere că vom reuși și de această dată să ducem la bun sfârșit proiectul nostru alături de cele două persoane implicate în mod direct, Raluca Ioana Roncea și Polexa Iulia, dar mai ales cu ajutorul oamenilor dornici să sprijine prin donații cauza noastră.
 
La Crihalma deja ajung cărți la doamna profesor Roncea. Astfel, ne dorim să ajungă și la Dacia prin intermediul Iuliei Polexa.
Cărțile venite la Dăișoara vor fi împărțite în mod egal și transmise către ambele biblioteci. Împreună pentru #educație și #cultură în mediul rural.
 
În prezent vreau să vă spun că în ambele localități avem deja spațiul aprobat de către autoritățile locale competente.
 
Vă mulțumim pentru că de fiecare dată răspundeți prompt acțiunii noastre de a promova și schimba educația și cultura din mediul rural.

BIBLIOTECA SĂTEASCĂ DACIA

ASOCIATIA TRADITII LOCALE 

FLORIN BUCUTEA

FLORIN BUCUTEA

© 2020 Florin Bucutea. All Rights Reserved.

E-mail:               

bucuteaflorin@gmail.com

office@florinbucutea.ro

 

Facebook:         

Florin Bucutea

Daisoara - traditii locale 

Biblioteci Rurale

Colecția Muzeala Etnografica Daisoara

 

Insagram:        

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale 

 

Tik Tok:           

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale

Scrie-mi

Contact

Expediază
Expediază
Mesajul a fost expediat - Mersi!
Îndeplinește toate câmpurile necesare!