Nu este doar despre biblioteci si traditii rurale.

 DREPTURILE                     OMULUI                     IN                     SOCIETATEA                     ISLAMICA

CLICK 


https://stirileprotv.ro/stiri/1-decembrie/florin-bucutea-aduce-cultura-in-satele-din-ardeal-locul-care-are-pentru-prima-data-biblioteca-de-la-1907-incoace.html

 

Am 26 de ani, iar în aprilie am împlinit 2 ani de când locuiesc la sat, în Dăișoara. Loc unde am ales să stau, nu am fost nevoit, am ales să mă bucur de fiecare zi și de fiecare moment pe care am șansa să îl trăiesc cu oamenii dragi, cu prietenii din și pe ulița copilăriei, în locurile în care atunci mă jucăm, ulterior locuri cărora le-am dus dorul și astăzi locuri în care vreau să fac ceva cumva împins de faptul că aceste locuri mi-au oferit cea mai faină copilărie.

Ceva de care să se bucure cei din jurul meu, ceva de care să mă bucur eu că sunt util, ceva unde peste ani să revin și să știu că am fost aici și am ajutat, ceva care să rupă eticheta prost pusă că omenii de la țară sunt așa sau așa. Oamenii de la țară sunt liberi și pot face orice își doresc, tocmai pentru că au libertatea necesară. De asta am ales să locuiesc aici în această perioadă. 

 

Sunt pasionat de fotografie, videografie pe care după un liceu pe filiera umană (Colegiul Național Unirea Brașov) le-am îmbinat cu pasiunea de a cunoaște, de a fi curios, de a scrie, de a crea povești și de a le scoate la suprafață, cumva jurnalismul, pe care am ales să îl studiez la Universitatea din București – și totuși la care am renunțat după numai o lună, pentru că în puținul timp petrecut acolo mi-am dat seama că jurnalismul e mai mult decât puteam eu acumula la acest profil, nu îmi inspira încredere și m-am retras.

După un an de stat acasă și meditat, pasiunea jurnalismului mi-am dezvoltat-o în Dăișoara prin interviuri și povești cu bătrânii satului de la care am învățat foarte multe chestiuni, dar am ales să studiez Relații Internaționale/Științe Politice cu gânduri de cunoaștere și implicare pentru a schimba lucruri, după 3 ani de facultate la Sibiu – Universitatea Lucian Blaga, m-am ales cu o cultură generală și cu câteva frustrări legate de sistemul de învățământ, am fost foarte atașat de materia Drepturile Omului, pentru că vedeam cu ochii mei cum omul în societate este nedreptățit, am ales să aprofundez tema și am scris (în ciuda tuturor sfaturilor de a nu mă complica cu un așa subiect) o lucrare de licență pe drepturile omului în societatea islamică, m-a fascinat.

Între timp nicio clipă nu am renunțat la Dăișoara și la lucrurile la care țineam aici, și s-au conturat diverse idei, proiecte și destul de multă muncă, dar muncă făcută numai din plăcere și dorință, muncă voluntară.

 

M-am simțit foarte apropiat de zona culturală și dezvoltarea acesteia care, din păcate, este lăsată la coadă priorităților, și am continuat studiile la Masterat tot la Sibiu – la Facultatea de Litere și Arte – unde am fost student la Management Cultural – a fost despre politici culturale, despre cum să scriu proiecte culturale, despre cum să fac evenimente și cum să pot conduce o echipa, o instituție, finalizat cu o lucrare de disertație în care am vorbit teoretic despre practica făcută la Dăișoara prin proiectele pe care le-am desfășurat aici.

 

Dintre acestea: ședințe foto, interviuri, clipuri de promovare a tradițiilor locale, a costumului popular, expoziții foto și de costume, organizare de zile ale ecologiei, plantare de puieți, organizare de spectacole folclorice în sat, spectacol de teatru în sură, proiecții de filme în biserică pentru varsnici, proiecții de filme în aer liber, înființarea bibliotecii, înființarea unei Colecții Muzeale, identificarea și promovarea tradițiilor, obiceiurilor care dau specificul fiecărui loc și care ne fac cumva unici în fața globalismului.

Ce să mai spun despre mine?

Îmi plac oamenii, vorbesc mult, nu îmi place să mă plictisesc, nici când sunt obosit, simt nevoia să mă agit și să fac orice, fie ele bune sau mai puțin bune, dar să fac ceva, de curând am lucrat și am învățat să îmi fac un site unde să scriu și să las din gândurile și acțiunile mele, m-am apucat de podcast prin care vreau să aduc niște dialoguri cu oamenii locului, să simt cumva că îmi trăiesc fiecare zi în cel mai fain și productiv mod, sunt mulțumitor și mulțumit.

03 august 2021
  29 mai 2021 Autor: Gabriela Bularca Ajunsă în satul Dăișoara, un sat cu un nume atât de cald și de frumos, nu gândeam ce lucruri spectaculoase voi găsi aici. Întâmpinată

ASOCIATIA TRADITII LOCALE 

FLORIN BUCUTEA

FLORIN BUCUTEA

© 2020 Florin Bucutea. All Rights Reserved.

E-mail:               

bucuteaflorin@gmail.com

office@florinbucutea.ro

 

Facebook:         

Florin Bucutea

Daisoara - traditii locale 

Biblioteci Rurale

Colecția Muzeala Etnografica Daisoara

 

Insagram:        

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale 

 

Tik Tok:           

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale

Scrie-mi

Contact

Expediază
Expediază
Mesajul a fost expediat - Mersi!
Îndeplinește toate câmpurile necesare!