01 martie 2021

BUCURIA DIN CUTIE - 2020 

Cum era? De Dragobete iubește românește! Dragoste împărțită la 150 de suflete.

A fost diferit. A fost despre ei. A fost despre bucurie și lucruri simple. A fost despre acei copii care poate nu au primit vreodată un cadou. A fost despre a-i motiva. A fost despre oamenii faini pe care i-am strâns în jurul acestei campanii. Oameni care au dăruit. Oameni care mi-au devenit prieteni. Și oameni care din puținul lor, au adus mult'ul în mâna copiiilor.

Nu o spun pentru a arăta ce fapt bune fac, o spun pentru a-i motiva pe cei din jurul meu să dăruiască. Iar dacă nu dăruiesc măcar să se gândească pentru o clipă la aceia care nu au, care nu pot, care vor. Aceia pentru care o portocală este wow și care nu o lasă în cămară pânp putrezește fiind sătui cu alte dulciuri, ci aceia care o desfac instant și mușcă din ea. Cu ardoare. Cu poftă. De asta scriu. De asta postez. Este a 3-a campanie consecutivă, prima fiind în 2018. A 3-a și cea mai intensă. Spun intensă pentru că dată fiind situația anului 2020, o mare parte din aceia care mereu s-au alăturat campaniei, au trimis bani. Bani din care până la ultimul leu am cumpărat personal cadouri. A fost un maraton. Eu. Mama. Tata. Sor'mea. Toți odată. Doi câte doi. Unu câte unu. Cred că după experiența raioanelor de copii din acest an, îmi voi îmbrăca viitorii copii, într-un mare fel. Am luat de la șosete și mănuși, până la pantaloni, cămăși, geci, bluze, rechizite, ghete, pantofi sport, ghiozdane, creioane, cărți de colorat, tabele cu tabla înmulțirii, stilouri, caiete, acuarele, pensule, blocuri de desen, carioci, tricouri, căciuli ... etc. Pe scurt, am luat câte ceva de îmbrăcat și câteva rechizite pentru fiecare copil înscris la școală din clasele 0-8. La aceste pungi am adăgat dulciuri și fructe. Multe. Primite separat în cutii. 

Pe lângă aceste cumpărături au ajuns și cutii gata împachetate și gata de dăruit, le-am pierdut numărătoarea. Cutiilor, pungilor, orelor, drumurilor. Dar nu am pierdut și nu voi pierde cât oi trăi imaginea ochiilor acestor copii din ziua în care au primit cadourile. 
A meritat. 

Cert este că #toți copiii din sat au plecat acasa cu ceva în plus. Și mai mult decât cadoul, au plecat cu un moment de bucurie în plus.
Un zâmbet. 
Sincer. 

Bilanț: 
Clasele 0-8 = 116 elevi
Grădiniță = 38 copii 
TOTAL = 154 de elevi care au primit pungile al căror conținut (rechizite + haine + dulciuri) a fost achiziționat din suma de #5500lei. 

Cutiile gata împachetate primite au fost dăruite în primul rând acelora dintre copiii până în 4 ani și a acelora care nu figurau pe nicio listă. Restul, surplus pe lângă pungile deja primite. 

Am avut ajutoare de nădejde în toate aceste săptămâni:
- începând cu ai mei, #gașcaBucuțea - Alina Bucutea & Vasile Bucutea și faptul că prin toată casa, erau pungi și cutii și ei #aurezistat #eroic 
- Andreea Bucutea care a luat cele mai faine haine pentru ei.
- trupa de la împachetat cele 154 de pungi
- gașca din ziua dăruirii, pentru că știam că se vor bucura să trăiască clipa "Bucuria din cutie" - Denisa Piticaș, Roman Iulian Pavel și Mitrofan Andreea, pr. Dragos Dobritoiu, #gașcaBucuțea 

Mulțumesc, mă !! 🙏🎁

👣 Suma de bani s-a strâns de la un număr de 18 persoane printre care oameni care și-au dorit să rămână anonimi. Mulțumesc așadar, Catalin Cruceru, Antonella Bucur, Popescu Andreea, Iana Lungu, Langa Adina, Raluca Langa, Mihnea Gheorghe, Tudor Gheorghe, Ileana Stoian-Radulescu, Alexandra Negrila, Rucsandra Iulia Oancea, Cornelia Tone, Macriniuc Maria, Luminița Dana Bîrsan. 

👣 Cadourile gata de dăruit au venit de la un număr de peste 40 de persoane dintre care vreau să le mulțumesc: Anca Lomotă datorită căreia am primit 130 de pachete de dulciuri, Gologan Claudia Gabriela, Gologan George, Adina Popescu, Oancea Mihai-George, Mihnea Blidea, Rozalia Mihaila, Angela Mihaila, Bucur Bogdan, Madalina Bucur, Bucur Horia-Andrei, Lavinia Musceleanu, Eugenia Bucur, Vladix Jalba, Cristina-Ana Iliescu, Roxana Pascal, Teodora Calin, Andrei Zavoianu, Pușkaș Andrei, Teodora Dutca, pr. Dragoș Dorițoiu cu familia, Bucur Alexandru, Cecilia Codiţă, Raluca Avram, Eugenia Radu, Emilia Rățoi, Melania Tohănean, Birisu Mihai, Alina Birisu, Daniela Gaspar, Guran Ana Maria, Carmen Simona, Bucur Tatiana, Raluca Repede, Dragos Bucutea, Bucutea Georgiana - Raluca, Sorea Alin, Ileana Contiu, Marian Comanici, Andreea Mitrofan, Denisa Piticas, Iulian Roman, Cornel Bucutea cu familia, Andreea Marcu, Flavius Itu, Maria Borcoman, Denisa Piticas.

Sper ca nu am uitat pe nimeni. 
Mulțumiri, oameni buni!! 


 

 

ASOCIATIA TRADITII LOCALE 

FLORIN BUCUTEA

FLORIN BUCUTEA

© 2020 Florin Bucutea. All Rights Reserved.

E-mail:               

bucuteaflorin@gmail.com

office@florinbucutea.ro

 

Facebook:         

Florin Bucutea

Daisoara - traditii locale 

Biblioteci Rurale

Colecția Muzeala Etnografica Daisoara

 

Insagram:        

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale 

 

Tik Tok:           

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale

Scrie-mi

Contact

Expediază
Expediază
Mesajul a fost expediat - Mersi!
Îndeplinește toate câmpurile necesare!