11 mai 2021

Ateliere Biblioteca Dăișoara - Săptămâna Națională a Voluntariatului 

Astăzi - 11.05.2021 la Biblioteca Sătească Dăișoara s-au întamplat chestii faine, cum îmi place mie a le numi. Spațiul a prins viață prin două ateliere organizate cu ocazia Săptămânii Naționale a Volunatariatului. SNV a ajuns la ediția cu numărul 20. Aproape 150 de organizații și instituții publice sărbătoresc volunariatul cu ocazia Săptămânii Naționale a Volunatriatului - în acest an și la această ediție am avut bucuria de a sărbători și la Dăișoara împreună cu dna. Antonela Sofia Barbu și dna. Gabriela Bularca. 

Dna. Gabriela Bularca a venit în fața elevilor din Dăișoara cu un atelier de croșetat. Gabriela Bularca spune ca ,,m-am nascut in orasul Brasov si crosetez de la varsta de 12 ani. Atunci, pentru prima oara, am pus mana pe o croseta, la ora de lucru manual. Pot spune despre mine ca de atunci nu am mai lasat-o ! Crosetez mai multe obiecte precum: caciuli, fulare, veste, brauri, bentite, esarfe, sosete, dar cel mai mult imi place sa crosetez jucarii, ce re prezintă animaluțele care traiesc pe meleagurile tării noastre. Iubesc crosetatul si, in egala masura,iubesc jucariile. Astfel am imbinat cele doua mari pasiuni ale mele.''

Dna. Antonela Sofia Barbu a adus în atenția elevilor un atelier de storytelling. Pe Antonella o puteți urmări pe https://www.antonelasofiabarbu.ro/ unde în cadrul rubricii Provocările Sofiei avem de vizionat și învățat de la oameni care ne inspiră și ne motivează. 

 

La atelierul de astăzi au participat un număr de 12 elevi din diverse clase de la Școala Dăișoara, cel mai mic fiind David din clasa 0, iar cei mai mari fiind din clasa a V-a. Elevii au fost informați și motivați să participe la eveniment de către mama, care este învățătoare în localitate și nu pot să spun decât că a fost un real succes. Au venit. Au învățat. S-au bucurat și mai mult decât orice i-am scos din rutina zilnică printr-o activitate educativă desfășurată în spațiul Bibliotecii Dăișoara. 

 

Las imaginile să vorbească de la sine!

Mulțumiri doamnelor pentru interes, răbdare și plăcearea de a bate drumul până aici și de a bucura copiii într-un mod educativ. 

 

 

 

 

 

ASOCIATIA TRADITII LOCALE 

FLORIN BUCUTEA

FLORIN BUCUTEA

© 2020 Florin Bucutea. All Rights Reserved.

E-mail:               

bucuteaflorin@gmail.com

office@florinbucutea.ro

 

Facebook:         

Florin Bucutea

Daisoara - traditii locale 

Biblioteci Rurale

Colecția Muzeala Etnografica Daisoara

 

Insagram:        

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale 

 

Tik Tok:           

Florin Bucutea

Asociatia Traditii Locale

Scrie-mi

Contact

Expediază
Expediază
Mesajul a fost expediat - Mersi!
Îndeplinește toate câmpurile necesare!